Калейн се класира за два финала на Световното
Секция: СПОРТ
27 Октомври 2021 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калейн се класира за два финала на Световното

/КРОСС/ Боряна Калейн се класира на два от два финала след първия ден от Световното първенство по художествена гимнастика в японския град Китакюшу. Родната грация влиза във финалите на обръч и топка с четвърти по сила оценки от 25.200 и 26.550.

Другата ни представителка в индивидуалното - Татяна Воложанина, стигна до финала на топка в дебюта си. Финалите на обръч и топка започват в 13:15 ч. българско време.

След първия ден на Световното Калейн заема четвърто място в многобоя, докато Воложанина е девета. Лидерка до момента е двукратната световна шампионка Дина Аверина от Русия с 56.725 точки, следвана от сестра си Арина с 55.700 и представителката на Беларус Алина Харнаско с 54.475 пункта.

Финалът в многобоя ще бъде в петък (29 октомври). В многобоя могат да участват състезателки, които са изиграли три или четири съчетания в многобоя, като за всяка се вземат трите и най-високи оценки, а най-ниската отпада.

Първите 18 от квалификациите се класират за индивидуалния многобой, където всичко започва от нула. Във финала за многобоя се оформят два потока - поток Б от 10-о до 18-о място и поток А от 1-о до 9-о място. Всичките 18 гимнастички играя по четири съчетания.