General Motors обещава нови 40 000 зарядни станции в САЩ и Канада
Секция: Технологии
28 Октомври 2021 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
General Motors обещава нови 40 000 зарядни станции в САЩ и Канада

/КРОСС/ Американският автомобилен гигант General Motors обяви плановете си за изграждането на повече от 40 000 зарядни станции на територията на Съединените Американски Щати и Канада.

Новата инициатива, която е част от стратегията за електрификация на автомобилната компания, се очаква да стартира през следващата година и предвижда изграждането на зарядни станции, които да са достъпни както за клиенти на General Motors, така и за всички ползватели на електромобили.

Успордено с този анонси, от General Motors споделят, че започват предлагането на нова линия зарядни инсталации Ultium, в която са включени три модела- базов (11.5 kW/48-amp) и два луксозни (11.5 kW/48-amp и 19.2 kW/80-amp). Всеки един от тях разполага с Energy Star сертификат, както и с Bluetooth и Wi-Fi свързаност, и идва с възможност за обновяване на софтуера чрез дистанционни ъпдейти. Двата луксозни модела разполагат с чувствителен на допир екран и камера.

Благодарение на специалното приложение за мобилен телефон, новите Ultium зарядни станции на GM ще дават възможност за програмирането на начало и край на зарядния процес, ще пазят данни от предходните зареждания и други.