Проф. Георги Михайлов: Да се признаят антителните тестове за „зелен сертификат“
Секция: ПОЛИТИКА
28 Октомври 2021 09:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Георги Михайлов: Да се признаят антителните тестове за „зелен сертификат“

/КРОСС/ „По отношение на антителните тестове, да, действително тече дискусия и в САЩ, и в Европа, но в държави като Австрия са признали тези изследвания за възможни за издаването на сертификат и придвижването на хората на територията на държавата. Това е най-важно за нас. Трябва да се признаят тези тестове и това е мнение, което се надига в цялото общество и управляващите здравната система трябва да се вслушат в това мнение", призова проф. Георги Михайлов, водач на кандидатската листа на „БСП за България" в област Благоевград в Предизборното студио на БСТВ.

Професорът посочи, че два фактора са важни за преодоляване на кризата според двама легендарни специалисти в ковид-19 - Марио Монти и Мартин Маккий. Георги Михайлов разясни: „На първо място нивото на здравеопазването на всички нива на социалната стълбица трябва да бъде еднакво за всички граждани в една нация и на второ място - в условията на глобален свят здравните системи са толкова важни, колкото са банковите системи. Тези две условия в България не съществуват изобщо".

„Кризата започна в 44-тия редовен парламент. Още тогава БСП имаше и сериозно отношение, и сериозни предложения, които продължиха и в 45-тия и 46-тия парламент. Кризата завари здравната ни система разнебитена - върху медиците се стовари всичко. В този кадрови дефицит те поеха върху себе си този ангажимент и го изпълняват и до момента с цената на „прегряването". Не е за подценяване Бърнаут синдрома", предупреди професорът.