МТИТС обяви конкурс за избор на двама членове в Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Октомври 2021 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МТИТС обяви конкурс за избор на двама членове в Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД

/КРОСС/ Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обяви конкурс за избор на двама членове - представители на държавата в Съвета на директорите на „Летище Пловдив" ЕАД.

По изискване на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев при провеждането на конкурсите за избор на членове на органите за управление на публичните предприятия в системата на МТИТС се въвежда пълна прозрачност и откритост на етапите на избор, като изслушванията на кандидатите ще бъдат излъчвани във Фейсбук страницата на министерството. Това ще даде възможност на всички граждани, медии и заинтересовани страни да проследяват целия процеса.

Кандидатите за членове на Съвета на директорите на „Летище Пловдив" ЕАД трябва да отговарят на изискванията за съвместимост по чл. 20, ал. 1, т. 1-8 и т. 13 от Закона за публичните предприятия. Резултатите от всеки етап от конкурса ще бъдат публично оповестявани.

Конкурсът ще се проведе в две части: писмена и устна.

В писмената част кандидатите представят концепция за развитие на предприятието. Концепцията включва и стратегия за развитите на предприятието с фокус привличане на нови клиенти (пътнически и карго бизнес), както и взаимодействие с туристическата и товарната индустрии. В концепцията кандидатът представя и приноса си към управлението на предприятието. Всички концепции ще бъдат публикувани на страницата на министерството.

До устната част на конкурса ще се допускат кандидати, които са получили най-малко 20 точки, като е предвидено изслушването да бъде излъчвано онлайн на Фейсбук страницата на МТИТС.