Евродепутати от България и Румъния обсъждат в Русе възстановяването на регионите
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Октомври 2021 13:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евродепутати от България и Румъния обсъждат в Русе възстановяването на регионите

/КРОСС/ Партията на европейските социалисти организира в Русе конференция, на която ще бъдат обсъдени актуални теми за възможностите и предизвикателствата пред икономическото възстановяване на граничните региони, в контекста на плановете за възстановяване и устойчивост на България и Румъния. Събитието ще се проведе на 31 октомври, неделя, в Канев център в Русе, с начален час 13:30.

Специални гости на конференцията ще бъдат Сергей Станишев, лидер на ПЕС и български евродепутат, Петър Витанов, евродепутат, както и делегация от депутати, общински съветници и активисти от Румъния, сред които са Виктор Негреску, член на Европейския парламент и Щефан Мушою, депутат и председател на Комисията по европейски въпроси.

Ще участват кандидатите за депутати от листата на „БСП за България" в Русе Крум Зарков и Пламен Рашев. Акцент ще бъде поставен върху възможностите за реализация на прогресивните политики, които левите отстояват в Европа, и ролята на местните власти и общности за развитие на трансграничното сътрудничество. На събитието ще бъдат представени възможни общи проекти и инициативи за засилване на интеграцията и сътрудничеството между граничните региони.

Ще бъде обсъдено и развитието на ключови инфраструктурни проекти в подкрепа на връзките между тези региони. Събитието ще бъде излъчвано онлайн във Facebook. Достъп на място ще има само срещу представяне на европейски цифров Covid сертификат. По време на събитието е осигурен симултанен превод от и на български и румънски език. След края на конференцията участниците ще направят обиколка на Русе, като ще разгледат проекти, реализирани с подкрепата на програми за трансгранично сътрудничество. Те ще посетят офиса на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и Предизборната шатра на БСП в центъра на Русе.