Най-новата автомобилна инфотеймънт система на LG за автомобили ще дебютира в RENAULT MÉGANE E-TECH ELECTRIC
Секция: Автомобили
01 Ноември 2021 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-новата автомобилна инфотеймънт система на LG за автомобили ще дебютира в  RENAULT MÉGANE E-TECH ELECTRIC

/КРОСС/ СЕУЛ, 1 ноември 2021 г. - Системата In-Vehicle Infotainment (IVI) от следващо поколение на LG Electronics (LG) ще направи своя дебют в Renault Mégane E-TECH Electric през 2022 г. Зашеметяващият нов автомобил, оборудван с усъвършенстваната IVI LG система беше представен на IAA MOBILITY 2021 - най-големият форум за мобилност в света, проведен наскоро в Мюнхен, Германия.

Софтуерът, който захранва системата IVI, е разработен от LG в партньорство с Renault и е базиран на Google Android Automotive. Това е първият софтуер, разработен от LG, използващ Scaled Agile Framework (SAFe), набор от принципи и процеси, които помагат на големите организации да приемат гъвкави методологии за разработване и предоставяне на по-бързи и висококачествени продукти и услуги. Този софтуер работи независимо от хардуера на автомобила, за да предостави различни функции за подобряване на удобството, като например възможността за актуализиране на операционната система по въздух и отдалечена проверка на състоянието на зареждане на превозното средство.

Нещо повече, базираната на Android IVI система на LG е първата такава, основана на Android 10 и получила сертификат от Google Automotive Services (GAS). Платформата предлага интелигентни информационно-развлекателни услуги и лесен достъп до различни приложения на Google, включително Google Assistant, Google Maps и Google Play чрез централния информационен дисплей (CID). Със своя елегантен, интуитивен интерфейс Human Machine (HMI) и удобното потребителско изживяване, системата използва нарастващите възможности на LG като доставчик на решения за превозни средства, за да отговори на разнообразните нужди на днешните автомобилисти и да направи пътуването с кола по-приятно.

Като иновативен партньор за бъдеща мобилност, компанията за компоненти за превозни средства (VS) на LG си спечели репутация на глобален доставчик на IVI системи и усъвършенствани системи за помощ на водача (ADAS), които отразяват най-новите разработки и тенденции в мобилността. Бизнес подразделението непрекъснато разширява своите възможности и пазарен обхват чрез различни усилия, включително придобиването на доставчика на автомобилно осветление и системи за фарове, ZKW Group, както и съвместното предприятие с Magna International за създаване на LG Magna e-Powertrain, което стартира през юли .

„Дигиталните кокпити бързо промениха начина, по който шофьорите и пътниците взаимодействат с техните превозни средства, позволявайки повече персонализиране и подобрен комфорт", казва Тиери Камал - вицепрезидент на Renault Alliance Global Software Factory. „Вярваме, че продължаващата ни съвместна работа с LG е от решаващо значение за предоставянето на изключителен кокпит за Android за нашия Mégane E-TECH Electric, представен на IAA MOBILITY."

„Нашата нова система IVI не само отговаря, но и надхвърля нарастващото търсене на стабилни, усъвършенствани и удобни за потребителя автомобилни софтуерни платформи", казва д-р Ким Джин Йонг - президент на LG Vehicle Component Solutions Company. „Чрез непрекъснати иновации и сътрудничество с експертни партньори като Renault, LG се ангажира да предоставя диференцирани изживявания в превозното средство и допълнително да укрепва позицията си като доставчик на решения за световната автомобилна индустрия."