Министерството на туризма участва в международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон
Секция: Туризъм
01 Ноември 2021 17:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министерството на туризма участва в международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон

/КРОСС/ Днес беше открито 41-то издание на международното туристическо изложение World Travel Market в гр. Лондон, което тази година се провежда в хибриден формат - присъствено от 1 до 3 ноември 2021 г. и виртуално в периода 8-9 ноември. На националния щанд заедно с Министерство на туризма се представят общо осем съизложители - туроператори и две общини - Столична община и Варна. Великобритания е един от приоритетните за страната ни пазари, а участието на България е в съответствие с Програмата за национална туристическа реклама през 2021 г. В рамките на изложението участва екип на министерството на туризма, воден от заместник-министър Ирена Георгиева, която днес проведе работни срещи с едни от водещите туроператори на пазар Великобритания.

World Travel Market /WTM/ е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия и второто по големина в света туристическо изложение след ITB - Берлин. Традиционно форумът събира десетки хиляди посетители - професионалисти от туристическата сфера. Всички участници - както посетителите, така и изложителите представляват голямо разнообразие от компании и сектори, продукти, услуги на работещи в туристическата индустрия.

Страната ни е позната сред гражданите на Великобритания като дестинация, предлагаща предимно почивки на море и ски ваканции. През 2021 г. се потвърждава тенденцията сред британските туристи, почивали извън страната си, да предпочетат да посетят позната дестинация, като 53% от тях смятат, че тестването за COVID-19 при пътуване в чужбина е много важно за тяхната безопасност.

В тази връзка България има изключителен потенциал за увеличаване броя на пътуванията от Великобритания с цел културно-познавателни обиколки, СПА и уелнес, комбинирани турове на море и планина и други специализирани форми на туризъм като еко и селски туризъм, приключенски, голф, бизнес и конгресен туризъм /MICE/, фестивален и други, които ще бъдат представени на българския щанд пред многохилядната публика по време на туристическото изложение.