7000 новозаразени с коронавирус в Гърция – нов рекорд за 24 часа
Секция: СВЯТ
09 Ноември 2021 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
7000 новозаразени с коронавирус в Гърция – нов рекорд за 24 часа

/КРОСС/ За изминалото денонощие Гърция регистрира 7 335 нови случая на COVID-19, с което отбеляза нов негативен рекорд на дневно ниво от началото на пандемията.

Увеличен е и броят на смъртните случаи, като за последните 24 часа те вече са 65, а 477 пациенти са включени към апарати за изкуствена вентилация в болниците. От тях 402-са изцяло или ненапълно неваксинирани.

Новите случаи са от 114 388 направени теста, което е нисък брой за Гърция, предвид факта, че в други дни направените тестове са били около 400 000.

От началото на пандемията в Гърция са потвърдени общо 792 239 случаи на COVID-19.

Малко по-рано бе съобщено, че след като станаха известни новите мерки на правителството спрямо неваксинираните, които влязоха в сила в събота, се увеличи броят на желаещите да се ваксинират, сподели говорителят на правителството Янис Иконому..

Той каза, че по отношение на епидемичната обстановка, „както и при повечето европейски държави, така и в Гърция, ситуацията продължава да се влошава", а здравната система е изложена на силен натиск, но правителството не възнамерява да въвежда пълна карантина.

„И на европейско, и на национално ниво нарастването на случаите е обратно пропорционално на имунизационния обхват във всеки регион. У нас по-голям ръст на положителните случаи и хоспитализации се наблюдава в районите в Северна Гърция, които броят на ваксинираните е най-малък. В същото време от данните, предоставяни ежедневно от болниците, става ясно, че девет от десет наши съграждани, хоспитализирани в интензивните отделения, са неваксинирани", обясни говорителят на гръцкото правителство.