Заместник-министър Нина Стоименова се срещна с областните управители на Пловдив и Варна
Секция: ПОЛИТИКА
13 Ноември 2021 11:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заместник-министър Нина Стоименова се срещна с областните управители на Пловдив и Варна

/КРОСС/ На 10.11.2021 г. заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Нина Стоименова се срещна с областния управител на Пловдив Ангел Стоев. Двамата дискутираха възможностите за финансиране на сгради-публична държавна собственост на територията на областта по линия на средствата за енергийна ефективност, предвидени в Националния план за възстановяване и устойчивост 2021-2026 г. и Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 г. (ПРР).

На срещата присъства и зам.-областният управител Иванка Петкова.

В Пловдив, г-жа Стоименова обсъди и въпроси, свързани със състоянието на сградата и офиса, в който се помещава Регионалният отдел на Южен централен район - част от Управляващия орган на ОПРР.

По-късно през деня заместник - министърът проведе среща и с областния управител на Варна Марио Смърков. С него бяха разискани варианти за финансиране на приоритетите на територията на област Варна през новия програмен период 2021- 2027 г. и по-конкретно ролята на Плановете за интегрирано развитие на общините /ПИРО/ и възможностите за финансиране със средства по новата ПРР 2021-2027 г. и Националният план за възстановяване и устойчивост(НПВУ).

Дискутирани бяха и въпроси, свързани със статута на рибарските пристанища, както и състоянието на брегозащитните съоръжения на територията на област Варна.