Цяло село дарява за нова камбанария на храма Свети Архангел Михаил
Секция: Православие
13 Ноември 2021 08:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цяло село дарява за нова камбанария на храма Свети Архангел Михаил

/КРОСС/ Карловското Кравелово вдига нова на църквата в селото с дарения. Първата копка на новата постройка беше направена на 8 ноември в деня на свети Архангел Михаил, който е патрон на храма. Основният камък на градежа беше положен от архиерейския наместник на Карловската духовна околия отец Марко Тодоров и отец Рафаил, предстоятел на църквата в Каравелово, разказа кметът на селото Славка Червенкова.

Кампанията за събиране на средства за нова на храма "Свети Архангел Михаил " в се проведе през април, а месец по-рано стана ясно, че структурата на досегашната, която бе част от главната постройка , е разклатена и опасна. Тогава по искане на отец Марко от агенция изпратиха кран, който да свали камбанарията.

"Операцията по демонтажа беше безплатна за локалната черква . Състоянието на свалената част от храма сподели , че е належащо да бъде изградена нова камбанария ", изяснява още пред " Марица " Червенкова. На празника на храм " Св. Архангел Михаил " беше отслужена света литургия, а отец Марко и отец Рафаил направиха първа копка и поставиха главният камък на новата камбанария.

По-голямата част от парите за нейното построяване бяха събрани от жителите на Каравелово. Няма семейство в селото, което да не се включи, уточни кметицата. Кампанията зарадва и обедини хората към тази благородна кауза, добави тя. Благодарение на отзивчивостта и щедростта на доста поданици от селото събрахме сумата от 3444,18 лева С осигуряването на останалата част от парите се е заел отец Марко