От сряда, 17 ноември, се променят маршрутите на трамвайни линии №6 и №7
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Ноември 2021 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 От сряда, 17 ноември, се променят маршрутите на трамвайни линии №6 и №7

Разкрива се и заместващ транспорт с временна автобусна линия

/КРОСС/ Във връзка с реализиране на ремонтни дейности на трамвайното трасе по ул. „Алабин", както и на релсовия път в кръстовището по бул. „Христо Ботев" се налага временна промяна в организацията на движение. С променен маршрут ще се движат трамвайни линии №6 и №7. За част от трасето се разкрива и заместващ транспорт с временна автобусна линия.

При реализиране на ремонтните дейности на релсовия път в кръстовището на ул. „Алабин" и бул. „Христо Ботев", движението за преминаване на автомобили няма да бъде затваряно, но ще бъде стеснено. Движението по бул. „Христо Ботев" между ул. „Бистрица" и ул. „Алабин" ще се осъществява двупосочно само в едно пътно платно.

Временен маршрут на трамвай N 7:

Трамвай N 7 ще бъде заменен в част от трасето си с трамвай номер Тм7 с маршрут: Надлез „Надежда" - пл.„Македония" - ул.„Алабин", пл. „Журналист". В допълнение към временния трамвай, ще бъде разкрита и временна автобусна линия с номер Тм7, която ще се движи по маршрут: НИМ - ул. „Гурко", с възможност за директна връзка с трамвай Тм7 при спирките на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. „Драган Цанков". Интервалът на превозните средства ще се запази на 4-5 мин. в час ПИК и 6-7 мин. извън ПИК. Заместващите автобуси ще бъдат съчленени.

Допълнителна възможност за прикачващите се граждани, пътуващи по бул. „България" е използването на автобусна линия 204, която се движи на интервал от 7-8 минути и преминава по BUS лентата.

Временен маршрут на трамвай N 6:

Редовната линия на трамвай N 6 ще бъде скъсена, както следва: кв. Обеля - Централна гара - ухо кв. Орландовци. За обезпечаване на транспорта кв.„Иван Вазов" ще се дивижи заместваща автобусна линия с маршрут от ухо кв.„Иван Вазов" - „Петте кюшета". По трасето се разкриват спирки на бул."Витоша" и бул."Пенчо Славейков", на които ще спира и заместващата автобусния линия Тм7.

Интервалът на заместващата линия ТМ6 е 10 минути.

Гражданите притежаващи абонаментна карта за съответната линия ще могат да използват този превозен документ и в заместващия транспорт.

За времето на ремонта се преустановява движението на линия Тм1.

Реконструкцията на релсовия път по ул. „Алабин" е част от цялостния мащабен проект за реконструкция на релсовия път от ухо „Съдебна палата" до ухо „Княжево" и се реализира от Столична община по Проект „Интегриран столичен градски транспорт-фаза II", с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014 - 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.