Силвър Стар направи първа копка на новия дом на Mercedes-Benz в София
Секция: Автомобили
18 Ноември 2021 17:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силвър Стар направи първа копка на новия дом на Mercedes-Benz в София

/КРОСС/ Днес на специално събитие генералният дистрибутор на Mercedes-Benz за България Силвър Стар постави началото на изграждането на собствен мултифункционален комплекс в София, където ще предоставя пълната гама от услуги в областта на продажбите и следпродажбеното обслужване за леки и товарни автомобили. На церемонията по символичната първа копка участваха Хубертус-Улрих Клинк, ръководител на Икономическия реферат на Посолството на Федерална република Германия в София, главният архитект на район Кремиковци г-н Мартин Кафеджиян, г-н Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на Силвър Стар, г-н Александър Бабанин, изпълнителен директор на Силвър Стар, представители на фирмата за строителен надзор - MMV Engineering, на архитектурното студио IP Architects, на проектните мениджъри от MBL, на отговорната за строителството на обекта JUNG, както и целият мениджърски екип на компанията, която представлява Mercedes-Benz в България.

„Това е един изключителен момент за мен и за колегите ми, които посветиха повече от година на старта на този предизвикателен проект. За нас построяването на собствен дом в София е историческо събитие, тъй като там ще можем да предложим на своите клиенти, традиционно високо качество на обслужване и невероятно клиентско преживяване, а на своите колеги - още по-добро работно място", заяви по време на церемонията г-н Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на Силвър Стар.

„За мен е удоволствие да присъствам на церемонията по откриването на новия мултифункционален комплекс на Силвър Стар, генерален дистрибутор на една от най-разпознаваемите германски компании - Mercedes-Benz. По време на пандемията от COVID-19 това е много положителен знак за успешно бъдеще на България и Германия", заяви Хубертус-Улрих Клинк, ръководител на Икономическия реферат на Посолството на Федерална република Германия в София.

Новият дом на Силвър Стар и Mercedes-Benz в София ще бъде разположен на изключително комуникативно място, в индустриалната зона на район Кремиковци на Столична община, между Челопешко шосе и Околовръстен път и е с адрес бул. Челопешко шосе 52. Там, на територия от общо над 65 000 квадратни метра, клиентите на Силвър Стар ще получат заслуженото най-високо качество на обслужване. След построяването му комплексът ще посреща гости с впечатляващ модернистичен шоурум от 1700 квадратни метра и с изцяло новооборудвани сервизи за леки и товарни автомобили на площ от 8700 квадратни метра. Общата разгърната застроена площ на комплекса е в размер на почти 13 000 квадратни метра, като е предвидено сградата да бъде на два етажа. Общата инвестиция, която групата Силвър Стар планира за построяването на комплекса е в размер на 18 млн. евро.

На първия етаж, освен шоурум и приемна за леки автомобили, изпълнени в най-новите тенденции на марката, ще се помещават приемна за товарни автомобили, както и 2 сервиза - за леки и за товарни автомобили и автобуси, склад за резервни части, каросериен и бояджиен сервиз, както и тренинг център. Ще бъде изградено и първото за българския пазар закрито сервизно лоби за леки автомобили, където клиентите на Силвър Стар ще могат да паркират, а сервизните консултанти, независимо от климатичните условия навън, ще могат да осъществят безпроблемно първоначален оглед.

На кота нула ще бъде построен и автокозметичен център за леки и товарни автомобили. Офисната част на сградата ще е разположена на втория етаж, като ще предлага обширно споделено пространство с модерни и иновативни работни места, изцяло съобразени с процесите по дигитализация, които протичат в компанията.

С построяването на столичния комплекс, общата инвестиция на група Силвър Стар в България от началото на дейността й през април 2017 г. ще достигне 45 млн. евро, като за същия период компанията е продала над 7300 превозни средства. Силвър Стар е най-динамично развиващото се дружество на българския автомобилен пазар, като се очаква до края на 2021 г. приходите от дейността му да достигнат 150 млн. евро.

След Варна, Пловдив и Бургас, софийската локация ще бъде четвъртият собствен комплекс на Силвър Стар в България. Компанията притежава и представителен обект в Sofia Ring Mall - уникална пазарна концепция, комбинираща луксозни автомобили и богата лайфстайл колекция от аксесоари на едно място.