Владимир Путин: НАТО показва подчертано конфронтационно отношение към Руската федерация
Секция: Русия
18 Ноември 2021 17:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Путин: НАТО показва подчертано конфронтационно отношение към Руската федерация

/КРОСС/ НАТО проявява подчертано конфронтационно отношение към Русия, като упорито сближава своята военна инфраструктура, но Москва ще отговори адекватно на подобна активност близо до руските граници. Това увери държавният глава на Руската федерация Владимир Путин на разширено заседание на колегиума на външното министерство, предава TACC.

Обръщайки внимание на факта, че възможностите за сътрудничество с Европа се стесняват, тъй като ЕС отблъсква Русия със санкции, той заяви: „Военната инфраструктура на НАТО е до нашите граници".

Путин отбеляза, че НАТО е разбило всички механизми на диалог. „Разбира се, че ще отговорим адекватно на военната активност на членовете на НАТО по периметъра на руските граници", увери руският държавен глава.

Но основното, продължи той, е Брюксел да разбере, че намаляването на военно-политическото напрежение отговаря не само на руските интереси, но и на интересите на цяла Европа, както и на целия свят като цяло.

„Извадиха ги изневиделица, без да обяснят причините, изгониха дипломатите ни. И после се обиждат, че закрихме мисията им в Русия. Е, ако не искат да ни сътрудничат, не трябва да го правят. Но мисля, че ще им се прииска".

Според Путин Алиансът вече сигнализира, че би искал да си сътрудничи с Русия. „Но защо изгониха дипломати? Изведнъж, без причина, просто ей така. За тях това спорт ли е или нещо подобно?", възмути се руският президент.