Социолози: Една малка революция приключи с много политически жертви
Секция: Коментари
22 Ноември 2021 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Социолози: Една малка революция приключи с много политически жертви

/КРОСС/ Какви са очакванията към Румен Радев след победата на балотажа и какви са сценариите на изборната сцена? Анализ направиха социолозите Андрей Райчев и Евелина Славкова в ефира на "Здравей, България".

Една малка революция приключи с много политически жертви. „Сцената е пълна с трупове". Хора в оставка, някои не влязоха в парламента, бившите управляващи загубиха голяма подкрепа. Има две оптики - на победителите и на победените. Обикновено историята запомня тази на печелившите, каза Райчев.

Според него за „периода Борисов" било съвсем естествено сега да се говори, че е било „пъклен ад", но това не било съвсем така. Той изтъкна заслугите на лидера на ГЕРБ и бивш премиер относно международната политика.

Двамата социолози са на мнение, че тенденцията за разследване на бившите управляващи ще продължи. Те се обединиха и около мнението, че атаките са били целенасочено към Борисов, а не към корупцията като цяло.

Много зависи какъв ще бъде състава на следващия кабинет, дали хипотезата, че Бойко Рашков ще остане министър, ще излезе вярно. Но подкрепям мнението, че няма как да няма някаква реакция. Хората гласуваха за „Има такъв народ" и „Продължаваме Промяната", защото те дадоха заявка, че ще махнат Борисов, смята Славкова.