ADATA SE770G – външен SSD диск с RGB ефекти (Видео)
Секция: Технологии
22 Ноември 2021 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ADATA SE770G – външен SSD диск с RGB ефекти (Видео)

/КРОСС/ Много от актуалните преносими компютри използват SSD решения за сторидж, които имат редица предимства пред традиционните твърди дискове (HDD). Това включва по-бърза работа и по-висока сигурност, основно от механични повреди. Все още обаче те не могат да достигнат до високите капацитети на HDD моделите. Разбира се има напредък и в това направление с предложения. Това означава, че можем да ги използваме и за външни решения за съхранение - портативни дискове, когато имаме нужда от допълнителен сторидж.

В настоящото ревю ще ви запозная с един от актуалните модели на ADATA в серията SE770G, който обаче се отличава и с наличието на RGB светлинни ефекти. По този начин моделът се вписва идеално и в гейминг сетъп. Освен това моделът е съвместим както с компютри, така и с актуалните гейминг конзоли PS5 и Xbox Series X/S, като така можете лесно да добавите допълнителна памет.

Дискът е с компактни размери дори се побира в дланта на ръката ви, а освен това е и лек с тегло 136 грама. Долната част от корпуса му е релефна, а отгоре е полиран и в черен цвят. Има LED индикатор за активност и USB Type-C порт. Моделът, с който разполагаме за тест е с капацитет 512GB, но има и версия с 1TB.

Основни характеристики:

Капацитет: 512GB/1TB
Цвят на шасито: Черен + RGB светлинни ефекти
Размери: 99.5 x 57.5 x 18 мм, 136 г
Интерфейс: USB Type-C 3.2 Gen 2
Максимални скорости на трансфер при четене/запис: 1000/800 MB/s
Работна температура: 0-35°C
Включени аксесоари: USB Type-C към USB Type-C и USB Type-A към USB Type-C

video: https://www.youtube.com/watch?v=4FmkUV2J3sc

За разлика от някои HDD външни дискове, тук няма нужда от допълнително захранване, като директно свързвате диска към желаното устройство и сте готови за действие. LED индикаторът свети в синьо когато дискът е включен, а при трансфер той мига. Моделът използва бързия USB 3.2 Gen 2 Type-C интерфейс, а благодарение на включените в комплекта кабели можете да го свържете и с устройство без Type-C порт.

ADATA SE770G е съвместим с Android, Windows, MacOS, Linux, Xbox One X и по-нови и PlayStation 4 Pro и по-нови.

За тест на скоростта на трансфер използвах Windows 11 компютър със SSD и USB 3.1 Gen 1 порт. 1.7GB снимки и видео се прехвърлиха към външния диск за броени секунди при скорост на трансфер около 250MB/s.

На теория и при идеални условия SE770G постига 12.5 пъти по-високи скорости на трансфер спрямо традиционните външни HDD дискове. Така е възможно прехвърлянето на 10GB за едва 20 секунди.

ADATA SE770G може да допадне на запалените геймъри, тъй като има една допълнителна екстра, а именно RGB светлинна система, която обхваща голяма част от горната повърхност на устройството. Тя е под формата на шестоъгълници и включва плавна промяна на цветовете в различни зони с приятен ефект. Системата е автоматична и няма опция за регулирането ѝ.