Продуцентите на „Къща от карти“ съдят Кевин Спейси за 31 млн. долара
Секция: ЛЮБОПИТНО
23 Ноември 2021 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продуцентите на „Къща от карти“ съдят Кевин Спейси за 31 млн. долара

/КРОСС/ Известният американски актьор Кевин Спейси ще трябва да плати 31 милиона долара обезщетение на компанията продуцент на сериала "Къща от карти", в който изигра главната роля, тъй като беше уволнен поради дело за сексуален тормоз.

Продуцентската компания MRC, която стои зад хитовия сериал за политически интриги във Вашингтон, поиска компенсация за пропуснатите печалби, които се приписват на напускането на актьора от сериала след обвинението срещу него в сексуален тормоз и насилие. MRC заяви, че е отстранила Спейси от сериала след обвинението и е започнала вътрешно разследване дали актьорът е отговорен за предполагаемото престъпление. Напускането на актьора е принудило продуцентската компания да реорганизира сериала, което е довело до "значителни загуби", добавиха от MRC.

Сценарият е трябвало да бъде преработен, за да се изключи персонажът, изигран от Спейси, и да се реорганизира целият шести сезон, намален от 13 на 8 епизода. MRC заведе дело през 2019 г. Същата година съдът отхвърли жалбата срещу американски актьор за неправомерно поведение и сексуално насилие в американския щат Масачузетс.

Актьорът има два Оскара, за най-добра мъжка роля в американския филм "Американски прелести" през 1999 г. и за най-добра поддържаща мъжка роля във филма от 1995 г. "Обичайните заподозрени".