Alfa Romeo възражда името Junior с нови варианти на Giulia и Stelvio (Видео)
Секция: Автомобили
24 Ноември 2021 10:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Alfa Romeo възражда името Junior с нови варианти на Giulia и Stelvio (Видео)

/КРОСС/ Младшите специални модели на GT версиите на Alfa Romeo Giulia и Stelvio са доста пораснали. Младшите издания на модели на италианската марка имат дълга традиция и днес тя се възприема като почит към автомобилната икона от 60-те години на миналия век - Alfa Romeo GT 1300 Junior. Лимитираните специални серии са базирани на особено спортния вариант на оборудване Veloce.

Визуалната идентификация е класическият цвят на тялото Ocra Lipari. Тази жълта охра е един от нюансите в гамата "Old Timeers", която е вдъхновена от наследството на марката и историческата й смелост да се използват силни нюанси.

video: https://www.youtube.com/watch?v=lRUo1FB-JGA

Спортният, минималистичен интериор на Giulia GT Junior и Stelvio GT Junior предлага електрически регулируеми кожени седалки с подходяща бродерия на предните подглавници и декоративни шевове. Надписът и силуетът на Alfa Romeo GT 1300 Junior от 60-те години на миналия век впечатляват на таблото.

Има избор от два двигателя за специалните модели: 2,2-литров турбодизел със 154 квт / 210 к.с. и турбо бензинов двигател с 2,0-литров работен обем, който произвежда 206 кВт / 280 к.с. И двата са четирицилиндрови, до голяма степен изработени от алуминий и са комбинирани със задвижване на всички колела. Осемстепенната автоматична скоростна кутия е стандартна във всички конфигурации.

И двата специални модела предлагат стандартно алуминиеви джанти с пет дупки, при Stelvio GT Junior в 21-инчов формат, а при Giulia GT Junior в 19-инчов размер. Цените за специалния модел започват от 63 000 (Giulia) и 69 000 евро (Stelvio).