Топ 5 на най-важните продукти за красота в дамската чанта
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Ноември 2021 18:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Топ 5 на най-важните продукти за красота в дамската чанта

/КРОСС/ Здрава и красива кожа, съблазнителни плътни устни, пламенни очи и излъчване на жена. Всяко момиче иска да изглежда добре и да впечатлява. За важен повод или празнична вечер имаме достатъчно време да се подготвим. Но сутрин когато бързаме за работа времето е дефицит и невинаги стига. План Б - гримиране в движение в трафика или след пристигане в офиса - е честа SOS практика.

Не е нужно ежедневната ни визия да бъде суператрактивна. По-важно е лицето да е предпазено от отрицателните ефекти на околната среда, за да е винаги свежо и красиво. Но как да акцентираме върху чертите си елегантно и дозирано, така че хем да сме с подчертана индивидуалност, хем в стилистиката на естетиката и не на последно място работната атмосфера? Няколко са продуктите, с които всяка красавица трябва да бъде въоръжена през деня. Без значение колко тубички,флакончета, четки и палитри притежаваме, само най-важните трябва да живеят в дамската чанта, за да служат като бърза помощ в моменти за корекция на визията.

Слънцезащитен крем

Преди свързвахме слънцезащитата само с лятната отпуска и плажа, но с изтъняването на озоновия слой се наложи да осъзнаем необходимостта, че през цялата година - без значение от сезона - трябва да нанасяме слънцезащитен крем, ако искаме да не се сдобием с пигментации и неестетични петна. Кремът за лице може да е хидратиращ, подхранващ, успокояващ, регенериращ - от какъвто се нуждаем, ала той винаги трябва да има слънцезащитен филтър поне SPF 20. Вредните UV лъчи са навсякъде - в стаята, в офиса, на улицата докато си купуваме сандвич. Нанасяме 20 минути преди да излезем от къщи. Само така ще предотвратим болезнените за лечение и скъпи естетични пилинг процедури и бързото състаряване на кожата.

Червило

Нищо не прави устните по-хипнотизиращи и привлекателни от червилото. За ежедневието обаче е нужно да изберем онзи универсален цвят, който да съответства с различните нюанси на облеклото ни. Червилото акцентира красотата на устните като никой друг продукт. То е малкото голямо оръжие, което за секунди ни прави по-привлекателни и желани. Стиковете на много червила имат огледална повърхност. Тя ще ни спести носенето на огледалце в дамската чанта. Най-лесни за нанасяне са червила тип стик. Матовите са по-трайни, но някои от тях изсушават устните. Тези с повече гланц и блясък хидратират добре и отблъскват слънчевите лъчи.

Сенки за очи

През деня гримът ни трябва да е дискретен. Бежово, пепел от рози, прасковено или цвят сахара ще създадат шик ефект като същевременно запазят интелигентното делово излъчване. Малка палитра от два или четири цвята е достатъчна за гримиране набързо или коригиране на макияжа в някоя от почивките. Нежните тонове ще придадат свежест и сияние. Ако ни хрумне да съчетаем два цвята, желателно е да хармонизират помежду си като по-светлият се нанася в средата на клепачите, а по-тъмният - във вътрешните и външните ъгли на очите.

Спирала за мигли

Продуктът, който най-бързо променя визията като я прави съблазнителна и ярка е спиралата за мигли. Тя визуално отваря очите, прави ги по-изразителни и добавя експресия на погледа. Обем, подвиване или удължаване - това зависи от персоналната нужда. Черният цвят е класика и ако не искаме да ни възприемат прекалено ексцентрично, трябва да го използваме в ежедневието, за да се впишем в класическия фирмен етикет.

Парфюм

Парфюмът е последният щрих на всяка визия - била тя ежедневна или официална. Той казва много за нас и нашия вкус. Добавя стил и самочувствие към цялостното излъчване. Отличава ни от другите, въздейства като ги привлича или отблъсква от нас. За през деня не е удобно да носим в дамската си чанта голяма разфасовка, затова минивариант или мостра са чудесен вариант. Те не заемат излишно място в чантата, не тежат и винаги ще ухаем невероятно.