Борислав Гуцанов: БСП иска всяко едно семейство да живее по-нормално и по-достойно
Секция: ПОЛИТИКА
25 Ноември 2021 10:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борислав Гуцанов: БСП иска всяко едно семейство да живее по-нормално и по-достойно

/КРОСС/ „Според нас се върви към съставяне на кабинет, защото всяка една от политическите партии, с които в момента водим преговори, разбира каква е ситуацията в страната и правим нужните компромиси." Това заяви в ефира на Бг он еър Борислав Гуцанов, член на Изпълнителното бюро на БСП и част от преговорния екип за постигане на коалиционно споразумение на тема "Транспорт".

По думите му партиите са си взели поука от предишните преговори. Той заяви, че в момента има много добър диалог. „БСП ще бъде гарант за държавност, гарант за това, че България трябва да се развива по един модерен път на своето развитие и всяко едно семейство да живее по-нормално и по-достойно".

Социалистът смята, че бъдещият кабинет ще изкара своя 4-годишен мандат, тъй като преговорите в момента са изключително сериозни и се залагат приоритети за пълен мандат, дори и след това. „За личности все още не е ставало въпрос. Когато се уточнят и изяснят всички приоритети, за които ще се подпишем, едва тогава ще говорим кои хора могат да изпълнят тази обща програма", каза още Гуцанов.

В предаването "България сутрин" той обясни, че на преговорите за транспорта е имало някои различни виждания, но това е нормално и по-важното е, че няма разделителни линии. „Нашият подход е изцяло държавнически, това го показахме и в предходните два парламента, така ще бъде и сега при преговорите", допълни социалистът.

„Мнението на БСП е категорично, че трябва да има ядрени мощности и то нови", подчерта Гуцанов и допълни: „Тази криза в момента с електричеството показа много ясно, че когато през 2013 г. правихме референдума, не е било просто ей така да съберем 770 хил. подписа за строителството на "Белене". Между 5 и 6 пъти е разликата в енергията, която се придобива от атомната централа".

Впечатление на социалиста прави това, че по време на преговорите партиите нямат разминавания за основните коридори, което е изключително важно за страната. „Трябва да се възползваме, че източната ни граница, която е граница и на Европа, а не само на България", каза още той.