Българската група Intelligent Music Project ще представи България на "Евровизия" в Италия догодина
Секция: КУЛТУРА
25 Ноември 2021 16:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българската група Intelligent Music Project ще представи България на "Евровизия" в Италия догодина

Българската супергрупа представя страната ни на конкурса в Италия през май следващата година с песента Intention. Вокалистът на Rainbow, Рони Ромеро, е в състава на българското участие

„БНТ ще продължи традицията за участие на България на най-престижния музикален конкурс в Европа.

/КРОСС/ Много сме щастливи, че днес отново се завръщаме на сцената на безспорно най-голямото музикално състезание на Европа. За нас е гордост и чест да реализираме тази година за втори път в публично-частно партньорство нашето участие - в случая с Intelligent Music Project и с г-н Врабевски. Това каза генералният директор на БНТ Емил Кошлуков на пресконференция при представянето на българския участник на песенния конкурс „Евровизия" в Италия през следващата година.

Емил Кошлуков (генералният директор на БНТ)

Той изрази надежда, че този модел на сътрудничество ще се затвърди и ще бъде успешен. „Смятам, че сме избрали песен, музика и стил, които са в модните тенденции, които ще дадат шанс и възможност на България да се представи достойно", каза още генералният директор на БНТ.

Създател, продуцент и автор на всички текстове и песни на Intelligent Music Project е д-р Милен Врабевски, който представи проекта си. Този проект съществува от повече от десетилетие и в него са участвали изключителни звезди като Джон Лоутън, Саймън Филипс, Джоузеф Уилямс, Джон Пейн, Нейтън Ийст, Тим Пиърс, Карл Сентaнс и Рони Ромеро, когото Врабевски определи като „най-добрият глас в света в момента". Той посочи, че с екипа си повече от 10 години работи на най-високо, световно ниво и самият факт, че рок величия от подобен ранг са били част от Intelligent Music Project и са припознали себе си в музиката им, говори за безкомпромисния професионализъм, който винаги са влагали и ще вложат и сега с участието си в конкурса.

„С оглед утвърждаващата се тенденция за завръщане на рок музиката на европейската и световна сцена, с нашите партньори от БНТ вярваме, че този международен, но в основата си напълно български проект, работещ изцяло за името на България по света, ще представи повече от успешно страната ни на предстоящата „Евровизия". Ще покажем пред света, че в България може да се прави музикален проект на световно ниво", заяви Врабевски.

По думите му „Евровизия" винаги е била причина за обединение на нацията, а целта на неговия проект е именно обединение на българите. „Приемам това като кауза. Обединението е в основата на дългогодишните ми инвестиции в народолюбиви инвестиции не само за българите в България, но и за българите в историческата ни диаспора. Още един много важен аспект е възпитаването на добър вкус у подрастващите", каза още Врабевски.

д-р Милен Врабевски (продуцент и автор)

Той представи и участниците в проекта Intelligent Music Project. Рони Ромеро определи като „истинска рок звезда и легенда, един от най-активните вокалисти в света в момента" и изрази надежда, че именно той ще изведе Intelligent Music Project на финала на конкурса. От година и половина той е пълноправна част състава на проекта като негов фронтмен.

Стоян Янкулов-Стунджи ще участва в „Евровизия" за трети път, като в проекта се включва с барабани. „Той е нашата емблема и нашият талисман", заяви Врабевски.
Бисер Иванов е китарист на световно ниво, чийто талант и умения са признати от много световни звезди. В състава на проекта е от четири години.

Славин Славчев е вокалист и барабанист. „Той е човекът, на който давам на концерти да пее най-трудните партии", посочи Врабевски.
Иво Стефанов е музикален продуцент на Intelligent Music Project и кийбордист. „През него е минала всяка нота, всеки тон в албумите. Отговаря за качеството на всичко, което правим, включително и сега, на „Евровизия", обясни Врабевски.

Димитър Сираков е басист на групата и е сред най-новите й попълнения.
Борислав Мудолов-Косатката е човекът, който много помага да се развие едно парче до вече завършено произведение на световно ниво.

Музиката и текстът на песента, с която ще бъде представена страната ни, са на Милен Врабевски. Тя ще бъде представена през декември и ще отговаря на очакванията на високата аудитория на състезанието. „Тя поставя въпроса за личната вътрешна борба на всеки един от нас с остарелите модели за вяра и поведение, които ни дърпат назад. Песента отправя послание конкретно и към родители и учители - да не учим децата си да живеят в саксия, а да излязат от клетката на тази сигурност и да не спират поривите си към себереализация. Има национален елемент, който показва отношението към региона, бита и културата. Заложили сме на емблематичност в стила, която много съответства на характера на състезанието, така че акцентът не е върху черти от националния фолклор, но веднага си личи стилът на Intelligent Music Project", обясни Врабевски.

Видеото ще бъде представено с кратко турне в пет български града - Благоевград, Пловдив, Търново, Русе и Стара Загора.

Рони Ромеро (вокалист на Intelligent Music Project)

Рони Ромеро заяви, че за него е огромна чест да участва като български представител в конкурса „Евровизия" и благодари за гласуваното доверие. „От три години се чувствам на половина българин, София ми е почти втори дом. Аз така разбирам това състезание - според мен „Евровизия" не е въпрос на това откъде си, а да представиш чувствата, които изживяваш в тази държава", каза Ромеро.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=TjUx-KSUx8c