Около обяд на места в западните райони, а до вечерта и на изток ще превали
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Ноември 2021 08:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Около обяд на места в западните райони, а до вечерта и на изток ще превали

/КРОСС/ Днес от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд отначало на места в западните райони, а до вечерта и на изток ще превали.  По-значителни по количество ще са валежите в крайните южни райони на страната. През деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините и там дневните температури ще са по-високи, до около 13°-14°. В останалата част от страната максималните температури ще са предимно между 6° и 11°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

Над Черноморието облачността ще е значителна. След обяд отначало в южните райони, а до вечерта и на север ще превали, в крайните южни райони има повишена вероятност за по-значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са: 12°-15°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето след обяд бързо ще се усили и ще е 3 бала, в крайните северни райони - 4 бала.

Над планините облачността от запад-югозапад бързо ще се увеличи. От запад на изток ще превали дъжд, над около 1500 метра ще преминава в сняг. На места в масивите в Южна България ще има и по-значителни количества валежи. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.