Втори ден се издирва избягалият шофьор, блъснал и убил жена във Враца
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Ноември 2021 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Втори ден се издирва избягалият шофьор, блъснал и убил жена във Враца

/КРОСС/ Трагичен пътен инцидент във Враца. 57-годишна жена почина, след като беше блъсната от автомобил на оживен булевард в града. Шофьорът е избягал и се издирва.

36 часа след трагичния инцидент шофьорът все още не е намерен. Проблемът е, че в района на катастрофата няма достатъчно камери, които да покажат какво точно се е случило.

При удара тялото е изхвърлено на повече от 20 метра. Шофьорът дори не е спрял да окаже първа помощ. Жената е откара в болница, където е починала. На мястото няма пешеходна пътека. Често видимостта е намалена. Живущите в района настояват да се постави още осветление, както пешеходна пътека и камера за скорост.

Става катастрофа при нерегламентирано пресичане на булевард „Васил Кънчев" в тъмната част на денонощието и на участък. Затова е станал този инцидент. Булевардът не е собственост на община Враца, а на областното пътно управление, до него граничи жп линия, която е собственост на НКЖИ. Ще обсъдим със собствениците на двете транспортни съоръжения каква възможност има допълнително да направим още регламентирани пресичания, заяви зам.-кметът на община Враца инж. Цветан Стоичков.