Руската компания ГАЗ откри първия си автомобилен салон в България
Секция: Русия
26 Ноември 2021 11:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руската компания ГАЗ откри първия си автомобилен салон в България

/КРОСС/ Руската компания ГАЗ откри първия си автомобилен салон в България. Страната започна да продава "Газела NN" от стандарта Евро-6, съобщава ТАСС.

Автомобилите се продават съвместно с групата Еврохолд. Негов представител каза, че компанията очаква да продаде около 2 хиляди газели в рамките на една година. Минаха около три месеца от началото на преговорите до продажбата на нови автомобили в България, каза Леонид Долгов, директор по износа на групата компании ГАЗ.

"Оценяваме българския пазар като най-големия на Балканите, тук се конкурираме с признати европейски марки - Ford, Peugeot, Fiat и др. Силната страна на ГАЗ е неговата рамкова конструкция, обем на каросерията от 13,5 кубически метра, удобна кабина за водачи, отлична динамика и надежден немски двигател. Тази кола има достъпна цена, издръжлива е на пътя, 3 години гаранция или 200 хиляди км. Качеството на машината ни позволява уверено да я предлагаме на европейския пазар ", каза той.

Отбелязва се, че в България руските "Газели" се продават на цена от €27-30 хил. До автокъща ГАЗ в София има автокъщи Мазда и Мазерати.