Министър Комитова: Опитваме се да въведем ред в строително-инвестиционния процес
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Ноември 2021 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Комитова: Опитваме се да въведем ред в строително-инвестиционния процес

/КРОСС/ „Опитваме се да въведем ред и планиране в строително-инвестиционния процес у нас и сме готови да съдействаме на всички кметове и общини, независимо от кои партии са. Зад всеки кмет аз виждам граждани на България."

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с кмета на Видин Цветан Ценков.

Двамата обсъдиха хода на изпълнението на проекта за реставрация и адаптация на Синагога - Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин".

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014 - 2020. По него синагогата в града се реставрира с цел да се превърне в туристическа атракция, обединяваща функциите на музей, изложбено пространство, многофункционална зала за събития и парк.

„Ще окажем необходимата методическа подкрепа на местната власт за завършване на проекта съобразно европейските правила и изисквания", подчерта на срещата заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на УО на ОПРР Нина Стоименова. Тя беше категорична, че Управляващият орган на Програмата съдейства на всички общини в страната за изпълнението на проектите по ОПРР и следи стриктно за спазване на правилата.

В хода на разговора заместник-регионалният министър разясни и процедурите по реализацията на проекта и етапите на неговото финансиране.

На срещата бе засегнат и въпросът със строителството на пътя Видин - Ботевград и инфраструктурните връзки в региона. Министърът увери кмета, че изпълнението на участъка не е спирало там, където има необходимите документи, и екипът на МРРБ полага всички усилия за ускоряване на процедурите по неговото изграждане.