„Форбс” обяви братята Домусчиеви за първите български милиардери
Секция: ЛЮБОПИТНО
27 Ноември 2021 10:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Форбс” обяви братята Домусчиеви за първите български милиардери

/КРОСС/ „Запознайте се с първите милиардери в България, които изградиха глобална фирма за здравеопазване на животните от София до Небраска". Това е заглавието на обширна статия на престижното американско бизнес издание „Форбс", посветена на българските предприемачи Кирил и Георги Домусчиеви. Материалът е цитиран от българското издание на „Форбс", предаде Дарик.

Един от победителите е базираната в столицата на България „Хювефарма", шестата по големина фирма за продукти за животновъдство в света, с операции, простиращи се от фабрика за ваксини в Линкълн, Небраска, до фармацевтичен завод в Северозападна Италия. Основен производител на ветеринарни лекарства и ваксини, както и добавки за фуражи за добитък, „Хювефарма" отчете приходи от 658 млн. долара през 2020 г., което е с 21% повече от 2018 г.

Това помогна на собствениците ѝ - братята Кирил и Георги Домусчиеви - да станат първите милиардери в България. Кирил беше обявен и за почетен гражданин на Небраска през 2019 г. заради инвестициите на „Хювефарма" в щата Корнхъскър