Община Русе въвежда нови образователни ресурси в предучилищното и училищното образование
Секция: Наука
27 Ноември 2021 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Община Русе въвежда нови образователни ресурси в предучилищното и училищното образование

/КРОСС/ Община Русе продължава своята политика за въвеждане на нови образователни ресурси в предучилищното и училищното образование. Пред педагозите от детските заведения беше представен новият проект на общинската администрация - внедряването на образователни технологии и STEAM с LEGO Education в детските градини на територията на общината, съобщиха от местната управа.

Образователните решения от LEGO Education се фокусират върху подходите „учене чрез игра" и „учене чрез правене", които дават нов облик на образователно-възпитателния процес, развиват ключови компетенции у децата, изграждат междупредметни връзки и подпомагат социалното и емоционалното развитие.
На срещата, чийто домакин беше СУЕЕ „Константин-Кирил Философ"-Русе, бяха представени възможностите за създаване на креативни центрове в образователните институции.

Съвсем скоро ще започнат и обучения на учителите от детските градини за прилагането на LEGO Education в работата им. Желанието на общинската администрация е русенските училища да разработват и споделят ресурси, практики и уроци за учене чрез виртуална и добавена реалност. Като партньор в съвместните инициативи ще се включи и Русенският университет "Ангел Кънчев", като по този начин ще се завърши цикълът на обучението - от предучилищното до висшето образование.