Кубрат Пулев преди мача му срещу Франк Мир
Секция: СПОРТ
27 Ноември 2021 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кубрат Пулев преди мача му срещу Франк Мир

/КРОСС/ "Знаете, че преди боксови мачове винаги прехвърчат искри. Всичко е игра на нерви, на психически атаки, които са важни. Въпреки че той не ме поздрави, аз се опитах да го поздравя. Смятам, че предварително взех лек психически превес", това заяви Кубрат Пулев в предаването "Тази сутрин" по БТВ часове преди битката си с Франк Мир.

На вчерашния кантар Кобрата подаде ръка за поздрав на американеца, но той не я пое и така само повиши градуса на напрежение преди мача. "Стратегията е горе-долу ясна. Смятам, че е нов спорт, но в крайна сметка този боец ни е познат, разучихме го, направихме стратегия, която се надяваме да бъде успешна. За мен "жълти" подробности не са важни, те си касаят лично него. За мен е важна самата му спортно-физическа подготовка и какъв тип е като боксьор. Личните му отношения не са важни. По-важно е, че аз съм готов, аз съм здрав. Контузията ми още отпреди мача с Джошуа отшумя. Чувствам се готов, здрав съм, на правилното място. Трябва да имам мачове, за да държа рутината. Радвам се, че съм тук, че съм на това огромно събитие. Хората в Америка искат да видят такъв тип шоу, съревнование между различни видове бойни спортове. Смятам, че ще стане хубаво събитие с хубави мачове.

Тук са съпоставили бокса с ММА, направили са го да е супер интересно за хората и все пак се радвам, че в крайна сметка има българин на такова ниво", допълни още родният боксьор, който ще бъде подкрепян от мнозина американци заради един любопитен факт. Пулев разкри и че все още не е решил на каква музика ще излезе на ринга: "Не съм бил на концерт на "Металика" досега. По принцип не ги слушам, но някои от песните им са уникални, силни, зареждащи. Аз се радвам. Голямо е събитието. Не знам гайдата дали ще отива на "Металика" и на цялостната концепция. Знаете, че винаги обичам да прославям българското, да промотирам България, а българите по света да се заредят, хората в България да добият още повече самочувствие, защото имаме нужда като нация и народ!".

"9 рунда по 2 минути. По принцип в професионалния бокс е 12 рунда по 3 минути. Времето е малко по-кратко, но самият ринг е изключително малък. Самата битка ще бъде доста по-интензивна. Ще има клинчове и "по-мръсен" бокс. Горе-долу така го отчитам. Беше ми много трудно в началото с ръкавиците. Те са малки, пръстите са отвън. Боксът е класа, спорт с много голяма история. Да преминеш от боксовите ръкавици, които запазват юмрука, към тези, при които при всеки един удар човек може да си счупи ръката, да не говорим за на противника главата, ребрата... Но светът отива натам. Хората искат зрелище, емоция и тези спортове им ги дават", коментира Кубрат Пулев (видео от тренировката му с малки ръкавици).