Aplle: Проблем с говорителите на iPhone 12
Секция: Технологии
27 Ноември 2021 16:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Aplle: Проблем с говорителите на iPhone 12

/КРОСС/ Apple е открила дефект в някои бройки на iPhone 12 и 12 Pro. Става дума за проблем с говорителите на усторйствата, като те могат да спрат да работят, съобщава компанията в сайта си за поддръжка.

Конкретно са засегнати смартфони, които са произведени в периода октомври 2020 - април 2021 г. Компанията казва, че ако iPhone 12 или 12 Pro няма звук, когато потребителят провежда телефонни разговори, трябва да посети оторизиран сервиз, за да види дали попада в списъка.

Другите модели на iPhone 12 - 12 mini и 12 Pro Max, не попадат в дефектните бройки. Това означава, че ако имат подобен проблем, те трябва да бъдат поправени според стандартните гаранционни правила.
Apple допълва, че ако с дадено устройство има и други проблеми, например пукнато стъкло на дисплея, първо те ще трябва да бъдат поправени (евентуално заплатени) преди да може да се поправи и самият говорител през безплатната програма.
Така компанията ще избегне опити на потребители да поправят безплатно всякакви проблеми в устройствата си, които не попадат в гаранцията или обхвата на програмата. Тя също предупреждава, че може да ограничи поправките само в оригиналната държава или регион на покупка на устройството, но не уточнява при какви условия ще направи това.