ГЕРБ ще подкрепи новото правителство
Секция: ПОЛИТИКА
28 Ноември 2021 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ГЕРБ ще подкрепи новото правителство

/КРОСС/ ГЕРБ ще подкрепи новото правителство, обяви лидерът й Бойко Борисов в Арбанаси на семинар на младежката организация на ГЕРБ.

Борисов посочи още, че едно от първите предложения, които депутатите на ГЕРБ ще внесат в новия парламент, е за мораториум върху тегленето на държавен дълг.

Страната е в три тежки кризи - мигрантска, Ковид, финансово-икономическа, коментира пред младежите от ГЕРБ бившият премиер и лидер на партията Бойко Борисов:

Нямаме план за възстановяване. Всеки понеделник се тегли по половин милиард без да се знае за какво е. Близо 4 милиарда се задължиха.

По изчисленията на Бойко Борисов през декември инфлацията у нас вече ще е 10 %, а дългът ще е 7-8 милиарда лева.

И затова едно от първите предложения, които ще направим в парламента, като влезем, е мораториум веднага върху тегленето на дълг. Нека новото правителство си прецени - трябва ли му, не трябва ли му, колко му трябва добави Борисов.

Бойко Борисов заяви, че депутатите на ГЕРБ ще подкрепят новото правителство и всички мерки, предлагани от преговарящите от четирите партии и предупреди:

Два бюджета няма да стигнат за всичките тези мерки.

За санирането и инфраструктурните проекти Борисов посочи: „Саниране няма да има, докато са тези, и „Хемус" няма да има, докато са тези, няма да има и между Русе и Търново, няма да има и тунел под Шипка.