София VR Фест
Секция: КУЛТУРА
28 Ноември 2021 10:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
София VR Фест

/КРОСС/ Прекрачваме отвъд рамките на екрана и се потапяме в едно необикновено кино изживяване в рамките на София VR Фест. Фестивалът включва селекция от най-доброто от света на виртуалната реалност, а официалната селекция разглеждаме тук.

Филмите са с дължина между 5 и 30 минути и са вълнуващ поглед към един нов вид кино: от странични наблюдатели се превръщаме и в активни участници. Това е и основната цел на организаторите от VrlabBG - да предоставят на публиката досег до VR изкуството като творчески формат. Съпътстващата програма включва интерактивни преживявания, анимации за малки и големи и танцови филми, а на 20 и 21 ноември се провежда работилница за VR кино.

Фестивалът завършва със среща с авторите Саша Хаджиева и Наталия Йорданова - визуални артисти и част от общността на VrlabBG. На 28 ноември от 19:00 в Зала 4 на НДК те разказват повече за предизвикателствата пред творците, работещи с виртуална реалност, и споделят с какво ги привлича тази нова форма за свързване с публиката. Всички прожекции се провеждат в Зала 4 на НДК.