Peugeot вдига пробега на електрическите 208 и 2008
Секция: Автомобили
28 Ноември 2021 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Peugeot вдига пробега на електрическите 208 и 2008

/КРОСС/ Лансирани в края на 2019 година , електрическите Peugeot e-208 и e-2008 се радват на съществен пазарен триумф , като са създадени в над 90000 броя. Конвенционалните им събратя се подреждат в челните места в продажбите на нови коли в Европа през октомври.

Базирани на платформата eCMP и оборудвани с батерия с потенциал 50 kWh, електрически мотор с мощ 100 kW и въртящ миг 260 Nm, тези два силуета към този момент оферират и по-голям пробег на ток.
На първо място, гумите са оптимизирани с смяна към клас A+. Това се отнася до 16-цоловите гуми за e-208 и 17-цоловите за e-2008. Освен това е добавена механична разработка с ново предавателно отношение на редуктора, което оптимизира пробега при пътувания по скоростни пътища и автомагистрали.

И най-после , нова термопомпа, съчетана със сензор за мокрота , монтиран в горната част на предното стъкло, оптимизира енергийната ефективност на отоплението и климатичната апаратура . Информацията, излъчена от този сензор, дава опция за по-точно управление на рециркулацията на въздуха в купето и спомага за запазване на количеството енергия, акумулирана в батерията при отопление и поддържане на температурата в автомобила. Това е характерно осезаемо при ниски външни температури.

Всички тези промени ще обезпечат увеличена автономност според сертификационния цикъл WLTP: Peugeot e-208 към този момент ще оферира до 362км пробег по WLTP, което е нарастване с 22км и е една от най-добрите автономии в класа на компактните градски коли . e-2008 към този момент ще оферира до 345 км пробег по WLTP, което е нарастване с 25 км. Освен значителното нарастване на пробега според цикъла WLTP, има и изобилно нарастване при реалната приложимост от клиентите от към 40 км в градския трафик при температури близки до 0°C.