Украински войници са готови да отблъснат руската атака
Секция: Русия
28 Ноември 2021 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Украински войници са готови да отблъснат  руската атака

/КРОСС/ Украинските военнослужещи на източния фронт имат способността и готовността да отблъснат всяка атака.

Това казва редник Олександър, който стои в окоп на няколкостотин метра от позициите на проруските сепаратисти край Зайцево в Донецки регион, предава Телевизия Европа. Украинското военно разузнаване обяви миналата седмица, че Русия е разположила 92 000 войници край границите на Украйна и се подготвя за атака в края на януари или началото на февруари. Москва отхвърля тези твърдения.

Олександър - войник от украинската армия: "Вражеската артилерия ни обстрелва всеки ден. Предимно в следобедните часове. Опитват се да ни провокират да отговорим с по-големи действия, но ние им даваме мек отговор. Ако има атака, имаме средствата да се защитим. Подготвени сме добре. Всеки ден подготовката ни става все по-добра, обмисляме различни варианти. Не се страхуваме от атаки."

Украйна, която се стреми към членство в НАТО, обвинява Москва, че подкрепя сепаратистите в конфликта в източната част на страната. Русия пък подозира съседката си, че иска да превземе отцепническите територии на изток със сила, но украинският президент Зеленски каза в петък, че Киев няма такива планове, а реториката на Русия срещу украинските стремежи към НАТО е обезпокоителен сигнал. Украйна получи голяма партида американски боеприпаси и ракети Джавелин по-рано тази година, а отделно армията  разполага с минохвъргачки и турски офанзивни дронове.