Очаквайте новия HR-V e:HEV на Honda
Секция: Автомобили
29 Ноември 2021 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Очаквайте новия HR-V e:HEV на Honda

/КРОСС/ Технологията e:HEV е вдъхновена от инженерното ноухау на Honda в успешната ѝ програма за хибриди във Формула 1. В резултат на това новият HR-V e:HEV предлага изключителни мощност и икономичност в широк диапазон от пътни ситуации.

Новата генерация на HR-V е поредният модел, който уверено се присъединява към семейството e:HEV на Honda, където вече присъстват CR-V и Jazz, налични само с хибридно задвижване. С липсата на необходимост от включване в електрическа мрежа за зареждане моделът е подходящ за всяка ситуация при шофиране, тъй като комбинира незабавната реакция и икономичността на електромобил с практичността и гъвкавостта на традиционните бензинови и дизелови автомобили.

В новото поколение на HR-V системата e:HEV осигурява обща мощност от 96 кВт (131 к.с.), съчетана с въртящ момент от порядъка на 253 Нм. Резултатът е безгрижно и комфортно пътуване, независимо дали то се случва в градска среда или с висока скорост на магистралите. Бензиново-електрическото задвижване отделя вредни емисии от CO2 от порядъка на едва 122 г/км (WLTP), а разходът на гориво е 5,4 л/100 км (WLTP). Автомобилът ускорява от място до 100 км/ч за 10,6 сек.

Интериорът е вдъхновен от светлината и вятъра. Новият HR-V е еталон за комфорт и пространство в сегмента на компактните SUV.

Най-впечатляващата особеност е уникалната система за разпръсване на въздуха. С L-образните си вентилационни отвори, разположени в горните ъгли на бордовото табло, тя е концептуално нов подход в областта на климатизацията. По този начин е гарантирано усещането за ободряващ полъх на почти истински бриз за всички пътници и шофьора.