Директорът на РЗИ Враца д-р Орлин Димитров получи грамота за ваксинационната кампания - постави 1494 ваксини
Секция: Здраве
30 Ноември 2021 11:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Директорът на РЗИ Враца д-р Орлин Димитров получи грамота за ваксинационната кампания -  постави 1494 ваксини

/КРОСС/ Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награди с грамота директора на РЗИ Враца д-р Орлин Димитров. Отличието е за проявените от негова страна професионален ангажимент и лична отговорност за повишаване на ваксинационния обхват в област Враца.

„От 1 ноември във Враца работят четири изнесени имунизационни пункта, в които медицински лица от регионалната здравна инспекция поставят ваксини срещу COVID-19 на желаещите да се имунизират граждани. От същата дата, за да бъдат окомплектовани всички екипи и да няма прекъсване на имунизационния процес в областта, и аз като лекар се включих във ваксинационната дейност на кабинета, който функционира в РЗИ". Това посочи д-р Орлин Димитров.

До вчера, 29 ноември, включително, д-р Димитров е поставил 1494 ваксини. Той отчете, че интересът към ваксинацията в област Враца се увеличава, което по думите му това се дължи на провежданата от здравната инспекция масирана кампания. „Навсякъде в областта убеждаваме хората да се ваксинират, обясняваме подробно какъв е смисълът от ваксинацията, това, че към момента няма специфично лечение на COVID-19 и единственият ни сигурен и безопасен инструмент да се предпазим на този етап са ваксините", обясни д-р Димитров. Той посочи, че около 27% от подлежащите на ваксинация в област Враца, т.е. лица над 12 г., вече са със завършен ваксинационен курс. За сравнение, към началото на месец юни делът им е бил 8%.