Предстоящи събития в страната на 1 декември
Секция: Предстоящи събития
01 Декември 2021 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Предстоящи събития в страната на 1 декември

/КРОСС/***

София.
От 10.00 ч. в Гранд хотел Милениум президентът Румен Радев ще открие международна конференция на тема „Да изградим демографското бъдеще на Европа: Пътища за обществата за просперитет в свят на бърза демографска промяна".

***
София.
От 10.00 ч. в сградата на Министерски съвет ще се проведе заседание на служебното правителство.

***
София.
От 14.30 ч. в СБАЛАГ „Майчин дом" министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров ще присъства на откриването на ремонтирания 12-и етаж на Послеродовото отделение на болницата.

***
София.
От 9.30 ч. 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Януш Йорданов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 ч. в Зала 1 на Върховния административен съд ще бъде валидирана пощенска марка, издадена по повод 25 години от възстановяването на дейността на съда.

***
София.
От 10.00 ч. 23-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Петър Биберов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. 19-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Любомир Соколов и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Анжело Веселинов и други за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. 14-ти Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Дамян Йорданов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. в зала „Слънце" на Българската стопанска камара ще се проведе работна дискусия на тема: „Професионално управление на жилищните сгради - необходимост от обновяване за енергийна ефективност".

***
София.
От 10.30 ч. 18-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Димитър Аврамов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 ч. 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Жечо Белясин и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 ч. в зала „Средец" на София Хотел Балкан ще се състои международна конференция на тема „Перспективи пред енергийната и климатичната сигурност в Европа".

***
София.
От 11.00 ч. 20-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Нено Димов и Севдалина Ковачева за безстопанственост.

***
София.
От 11.00 ч. пред входа на ГРАО в сградата на МРРБ ще се проведе брифнг на Европейска гражданска инициатива „Да спасим пчелите и земеделските стопани"относно внесени от МЗХГ предложения, касаещи сектор „Пчеларство".

***
София.
От 11.30 ч. в зали 1, 2 и 3 на Върховния административен съд ще се проведе Тържествен пленум по повод 25 години от възстановяването на дейността на съда.

***
София.
От 13.30 ч. 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Алексей Зелов за подкуп.

***
София.
От 13.30 ч. 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Рашко Атанасов за участие в организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 ч. във „Фейсбук" страницата на Националната мрежа за децата ще се състои уеб-конференция на тема „COVID-19 и правата на децата".

***
София.
От 17.30 ч. в зала „Риби" на Националния природонаучен музей при БАН ще бъде открита витрина по повод Международния ден на Антарктида.

***
София.
От 14.00 ч. в БТА ще се състои пресконференция на тема „Ще има ли демокрация след COVID-19?".

***
София.
От 18.30 часа в Народен театър „Иван Вазов" ще се проведат официална церемония и тържествен концерт по повод 25 години от възстановяването на дейността на Върховния административен съд.

***
Бургас.
От 11.00 ч. в Културния дом на нефтохимика Тракийско дружество „Странджа" ще отбележи 125 години Тракийско движение в България.

***
Бургас.
От 14.00 ч. в Апелативния съд ще се проведе заседание по делото на Хюсеин
Х., обвинен за умишлено причинена смърт на пътя в село Крушаре, община Сливен.

***
Бургас.
От 18.00 ч. в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъде представена книгата „Ръководство на ларингенктомирания" на Ицках Брук (САЩ) .

***
Велико Търново.
От 17.00 ч. до голямата елха пред Общината ще бъдат запалени коледните светлини във Велико Търново.

***
Видин.
От 16.00 ч. в „Зала за изяви" към отдел „Заемна за възрастни" на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев"-Видин ще се проведе обучението „Застъпници за природата".

***
Добрич.
От 10.00 ч. във „Фейсбук" страницата на ОИЦ - Добрич ще бъде представен онлайн проекта на Споразумението за партньорство на България за програмен период 2021-2027 г.

***
Добрич.
От 10.30 ч. ще се състои онлайн занимание с деца през сайта Книговище.

***
Добрич.
От 12.00 ч. на пл. „Стария орех" пред входа на Градски парк „Св. Георги" ще се състои Информационна кампания, посветена на Световния ден за борба с ХИВ/СПИН .

***
Добрич.
От 14.30 ч. на пл. „Стария орех" ще се състои събитие по пресъздаване от младежи на Червената лента - символ на солидарността с ХИВ-позитивните и болните от СПИН

***
Добрич.
От 16.30 ч. във фоайето на Огледална зала „Нели Божкова ще се състои концерт на Български камерен оркестър - Добрич с диригент Иван Янакиев.

***
Пловдив.
От 10.00 ч. в зала 2 на Районен съд - Пловдив ще разгледа дело срещу К. Х. Х.

***
Пловдив.
От 11.30 ч. пред стая № 10 на ет.1 в старата сграда на Съдебната палата Районният съд ще представи нов начин за осъществяване на отдалечен достъп до електронните папки на делата за лицата с право на достъп до тях.

***
Стара Загора.
От 19.00 ч. в Културен център „Стара Загора" ще се състои благотворителен концерт.

***
Стара Загора.
От 19.00 ч. в Оперния театър ще се състои песенен цикъл на Франц Шуберт по стихове на Вилхелм Мюлер.