Юбилей от възстановяването на Върховния административен съд е тема на пощенска марка
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Декември 2021 13:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Юбилей от възстановяването на Върховния административен съд е тема на пощенска марка

/КРОСС/ Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Пулев и председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков пуснаха в употреба пощенска марка, посветена на 25 години от възстановяването на правораздавателната институция.

В българското маркоиздаване има няколко марки, посветени на съдебни институции, но това е първата за Върховния административен съд, каза по време на церемонията заместник-министър Пулев. Той добави, че изданието ще бъде популярно не само сред професионалната съдийска общност, но и сред гражданите, защото Върховният административен съд разглежда жалби и дела, свързани с почти всички сфери на обществения живот.

Художник на проектите е проф. Кристина Борисова. Тя е изобразила символите на държавността и правото, които са вплетени в специалното лого за юбилея на съда.

В събитието участваха изпълнителният директор на „Български пощи" Деян Дънешки, председателят на Съюза на филателистите в България Спас Панчев и магистрати.