Предстоящи събития в страната на 2 декември
Секция: Предстоящи събития
02 Декември 2021 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 2 декември

/КРОСС/***

Страсбург.
От 11.00 ч. в Страсбург държавният глава Румен Радев ще участва във възпоменателната церемония в памет на Валери Жискар д'Естен, президент на Френската република от 1974 до 1981 г., който почина на 2 декември 2020 г. Около 12.30 ч. Румен Радев ще направи обръщение към семейството на Валери Жискар д'Естен и участниците в церемонията.

***
София.
От 10.00 ч. във фоайето пред Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде официален гост на церемонията по награждаването на тазгодишните победителки в стипендиантската програма „За жените в науката".

***
София.
От 8.30 ч. във фейсбук страницата на Министерския съвет министърът на финансите Валери Белчев ще отговаря на въпроси на граждани и медии в рубриката „Властта говори! Открито".

***
София.
От 9.30 ч. Пленумът на ВСС ще проведе заседание.

***
София.
От 10.00 ч. в залата на 7-я етаж в сградата на МОН ще бъде представено 11-ото издание на Рейтинговата система на висшите училища в България.

***
София.
От 11.00 ч. в Националния музей „Земята и хората" министърът на околната среда и водите Асен Личев ще участва в тържественото отбелязване на 30-ата годишнина от обявяването на Национален парк „Централен Балкан".

***
София.
От 12.00 ч. в Националната кардиологична болница министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров ще присъства на официалното откриване на нов монопланов ангиограф.

***
София.
От 9.30 ч. 21-ви състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Михаил Апостолов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. в аулата на Висшето училище по застраховане и финанси ще се проведе официална церемония по връчване на дипломите на випуск 2021 на бизнес университета.

***
София.
От 10.00 ч. в БТА ще се проведе брифинг на тема „Към устойчиво земеделие и по-чиста енергетика в България чрез Националния план за възстановяване и устойчивост".

***
София.
От 10.00 ч. 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Райна Байчева за принуда.

***
София.
От 10.00 ч. 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Мартин Петков и други за изнудване.

***
София.
От 10.00 ч. 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Димитър Митров за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. 23-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Анастас Циканделов и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Антон Антонов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 ч. в централата на ПП АБВ ще се проведе пресконференция.

***
София.
От 11.00 ч. в хотел „Интерконтинентал" Управителният съвет на Българския зъболекарски съюз (БЗС) ще проведе Годишен форум във връзка с „Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18-годишна възраст в Република България".

***
София.
От 11.00 ч. чрез платформата ZOOМ Националната агенция за приходите ще даде брифинг по повод новите, по-високи данъчни облекчения за деца и деца с увреждания.

***
София.
От 11.00 ч. 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Петър Миленов и Григор Русев за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 ч. в БТА ще се състои пресконференция на тема „Нагласи и предизвикателства при реализиране на Европейския зелен пакт в България".

***
София.
От 11.30 ч. в сградата на БЧК на бул. „Джеймс Баучер" 76 ще се проведе пресконференция във връзка с началото на зимния сезон.

***
София.
От 13.30 ч. 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Георги Владимиров и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.00 ч. в Българската търговско-промишлена палата ще се състои церемония за връчване Годишните награди от Класацията на БТПП „Топ 100".

***
София.
От 17.00 ч. в галерията на ул. „Шипка" 6 ще бъде представена изложбата „Вариант Везувий" с графика на Калин Николов.

***
София.
От 18.00 ч. в централно фоайе на Софийския университет ще бъдат представени фотографската изложба „История на българското антарктическо присъствие" и изложба живопис с картини от Антарктида на Ганка Павлова, а от 18.30 ч. в Аула Магна официално ще бъде открита инициативата под надслов „30 години български експедиции в Антарктика".

***
София.
От 19.00 ч. в зала „България" Кристоф Ешенбах гостува на Софийската филхармония в концерт от „Европейски музикален фестивал" 2021

***
Бургас.
От 9.30 ч. в Културен дом на Нефтохимика ще се проведе 19-ото заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Региони в растеж" 2014-2020 г.

***
Бургас.
От 11.00 ч. чрез платформата Zoom ще се проведе онлайн информационна среща на тема „Представяне на проект на споразумение за партньорство за програмен период 2021-2027 г.".

***
Монтана.
От 10.00 ч. в Регионалния исторически музей ще бъде представен сборникът „Монтана: един модерен град на 130 години".

***
Пловдив.
От 11.00 ч. екипът на Областен информационен център - Пловдив ще проведе онлайн информационна среща на тема: „Представяне на проект на Споразумението за партньорство за програмен период 2021 - 2027 г."

***
Пловдив.
От 11.30 ч. в зала 1 на Апелативен съд - Пловдив ще бъде разгледано дело, образувано по жалби на подсъдимите С. Б. и сина му М. Б. срещу присъдите им за убийство на техен съдружник в с. Нареченски бани.

***
Пловдив.
От 13.30 ч. в зала 1 на Апелативен съд - Пловдив ще бъде разгледано дело,
образувано по протест на прокуратурата и жалби на подсъдим и на пострадал.

***
Стара Загора.
От 18.00 ч. в западната зала на Градска художествена галерия ще бъде представена тематичната експозиция „Знаци на времето".

***
Стара Загора.
От 18.00 ч. във фоайе на Оперния център ще бъде открита изложба, посветена на 125 години от рождението на композитора Петко Стайнов.

***
Стара Загора.
От 19.00 ч. в Оперния театър ще бъде представен мюзикълът „Робинзон Курзо".

***
Стара Загора.
От 19.00 ч. в Драматичния театър ще се състои постановката „Осем жени".

***
Търговище.
От 9.00 ч. в Центъра за административно обслужване на Общината ще започне изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии.

***
Търговище.
От 10.00 ч. в административната сграда на Регионалния исторически музей (Захариева къща) археолозите проф. Николай Овчаров и Стефан Иванов ще представят стотици находки от разкопките на Мисионис.

***
Шумен.
От 14.00 до 18.00 ч. на I етаж на Художествена галерия „Елена Карамихайлова" ще бъде представена с вернисаж живописната изложба „Био логично" на Мария Касчиева.

***
Шумен.
От 18.00 ч. в голямата зала на ДКТ „Васил Друмев" ще се проведе концерт на СУ „Сава Доброплодни".

***
Шумен.
От 18.30 ч. сградата и дворът на Средно училище „Сава Доброплодни" гр. Шумен ще се превърнат в главни герои на звуково-светлинния проект „Доброплодните дела оживяват в звук и светлина".