Костадин Костадинов: Ще се борим срещу задължителната ваксинация
Секция: Интервюта
02 Декември 2021 09:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: Ще се борим срещу задължителната ваксинация

/КРОСС/ Няма да подкрепим коалиционно правителство, защото не виждаме ангажираност с темите, които ни вълнуват, заяви в предаването „Тази сутрин" Костадин Костадинов - лидер на „Възраждане".

„Искам да знам защо беше въведена тази мярка и под чужд натиск ли стана това. Зеленият сертификат е вреден, антисоциален и той създава само проблеми в обществото, трябва да бъде отменен. Виждаме, че хората, които са в преговарящия екип от четирите партии, заявяват, че трябва да остане", обясни Костадинов.

Той отбеляза, че защитават позицията на мнозинството, защото голяма част от хората в България не желаят да се ваксинират и да има зелени сертификати.

„Ситуацията с пандемията следва своя собствена логика. Виждаме, че бройката на заразените в официалната статистика не се влияе по никакъв начин нито от затварянията, нито от зелените сертификати", каза Костадинов. Според него заразените се увеличават през есента, зимата и пролетта, когато са обичайните върхове на респираторните заболявания.

„Ще се борим срещу задължителната ваксинация с всички средства и няма да допуснем това в България", заяви Костадинов.

Според него всички заявки, обявени по време на преговорите за формиране на кабинет, са плод на допълнителен държавен дълг от 2 милиарда лева.

„Ако ние още от сега заложим увеличаване на доходи на цената на дълг, означава, че всяка година трябва да теглим по 2 милиарда", обясни той. По думите му има достатъчно средства, заложени в бюджета - най-вече в сферата на администрацията, които могат да бъдат оптимизирани.

„Минималната работна заплата трябва да се вдига регулярно, защото сме безкрайно изостанали от средното европейско ниво. Това, което се предлага е добро, но въпросът е кой ще плати сметката. В тази ситуация можем с преразпределение на средствата в бюджета да допуснем една минимална заплата от 700 лв.", посочи Костадин Костадинов.

Според него добавката към пенсиите трябва да продължи да се дава. „Това е една безкрайно закъсняла компенсация, това е може би единственото хубаво нещо, което се случи покрай пандемията в България", каза той.

Константинов коментира и високите цени на електроенергията. Според него първо трябва да се промени методиката, по която действа българската енергийна борса, защото тя в момента много лесно може да бъде блокирана.