Петокласник е със сериозни изгаряния на краката след игра в училищен двор (Обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Декември 2021 10:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петокласник е със сериозни изгаряния на краката след игра в училищен двор (Обновена)

/КРОСС/ Петокласник от Перущица e пострадал от изхвърлена жар от училищния котел на необезопасено място. Детето е настанено с изгаряния по двата краката от 2-3 степен в Клиниката по изгаряния към УМБАЛ „Св. Георги". С изгаряния е и едната му ръка.

Днес му е била направена операция и на двата крака, а в понеделник предстои още една.

Инцидентът се случил, докато детето играело в двора на училището по време на голямото междучасие. Според родителите на детето, то е пострадало от жар от котела в училището, хвърлена от човека, който се занимава с това, предаде "Фокус".

"Той е постъпил безотговорно, но е добър работник, затова още вчера заяви, че ще напусне", каза директорът на училището Бойко Иванов. Той добави, че се извършва вътрешна проверка, а след нея всички, които са виновни за инцидента, ще понесат своята отговорност и наказание.

По думите му децата са били предупреждавани да не ходят на това място, но реално не е имало обезопасяване. Момчето е стъпило там и се е запалило чорапчето му, а после и обувката. То е опитало само да ги свали, с което е наранило и ръката си. По думите на майката случаят не е единствен. Миналата година е имало подобен инцидент с друго дете. Засега не мисли за саморазправа, а иска само детето и да се оправи по-бързо и без последствия.