Nissan инвестира 15.6 млрд евро в електрическото си бъдеще (Видео)
Секция: Автомобили
02 Декември 2021 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Nissan инвестира 15.6 млрд евро в електрическото си бъдеще (Видео)

/КРОСС/ Nissan Motor анонсира новата си стратегия за развитие Ambition 2030, която предвижда скоростно развитие на електрификацията на марката с инвестиция в размер на около 15.6 млрд евро през следваките пет години.

video: https://www.youtube.com/watch?v=oArepEmjEBo

От Nissan споделят, че с електрификация в сърцето на новата си стратегия, през следващите 10 години компанията ще предложи на потребителите вълнуващи нови автомобили и технологии, които дават допълнителна свобода на потребителите по време на техните пътувания.

Ambition 2030 на Nissan предвижда лансирането на 23 нови електрифицирани пазарни предложения, 15 от които ще бъдат с изцяло електрическо задвижване.

При реализирането на тази стратегия, Nissan ще може да постигне пазарен микс на електрифицираните си автомобили от над 75% в Европа, над 55% в Япония, над 40% в Китай и до 40% в Съединените Американсик Щати до първите няколко месеца на 2030 година.

video: https://www.youtube.com/watch?v=WvUk99oRpJE

ЗА реализирането на новата си стратегия, от Nissan ще разчитат на своята собствена разработка в областта на ASSB (all-solid-state batteries) батериите, за които коментират, че ще намалят необходимото време на зареждане до 1/3 и до понижаването на цената за kWh първоначално до 75 долара, а след това до 65 долара.