Председателят на НС: Да наложим нов модел на правене на политика
Секция: ПОЛИТИКА
03 Декември 2021 12:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Председателят на НС: Да наложим нов модел на правене на политика

/КРОСС/ Нека работим затова в 47-ия български парламент, в рамките на един пълен 4-годишен мандат, да възстановим духа на взаимното разбирателство и да наложим нов модел на правене на политика. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на 47-ото Народно събрание Никола Минчев.

По думите му българският парламент не е просто място, където се творят законите, а върховната институция, която със своята дейност обезпечава функционирането на всички сфери от обществения живот.

"Парламентът отразява нагласите на обществото, с избора на цели 7 формации, които да бъдат парламентарно представени, избирателят ни даде ясен знак, че очаква от нас екипна работа, а не авторитарни решения. Като във всеки парламент и тук ще има различни виждания, но нека посрещаме различията с уважение, нека общава воля се роди в качествената дискусия в парламента", допълни Никола Минчев.

Той добави, че българският парламент трябва да бъде място за свободни и градивни дебати и дискусии, в които да се създават закони, които да ускорят развитието на страната ни и да я направят пълноценен член на Европейския съюз.