Одобрена е датата на видеоконференцията между Путин и Байдън
Секция: Русия
03 Декември 2021 15:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Одобрена е датата на видеоконференцията между Путин и Байдън

/КРОСС/ Помощникът на президента на Русия Юрий Ушаков каза, че датата на срещата по видеовръзка между руския лидер Владимир Путин и президента на САЩ Джо Байдън е била предварително одобрена, но ще бъде обявена след споразумение с американската страна, съобщава ТАСС. 

„Обмисляме възможността за комуникация между Путин и Байдън във формата на видеоконферентен разговор. Освен това този контакт може да се осъществи още в следващите няколко дни. Имаме конкретна дата и час за тази видеоконференция. Но е по-добре да изчакаме окончателното споразумение на всички параметри с американската страна и тогава ще можем да го обявим официално ", отбеляза Ушаков.

Той допълни, че в момента активно се подготвя среща на лидерите на двете държави под формата на видеоконференция.

Според Ушаков Путин и Байдън могат да обсъдят изпълнението на "Женева", отношенията между страните, Афганистан, Иран, Либия, вътрешната украинска криза, както и проблема за постигане на правни споразумения, които изключват всякакво по-нататъшно напредване на НАТО на изток.

По-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков каза, че Путин и Байдън могат да проведат преговори на 7 декември.