Лидерът на ДНР не изключи да се обърне към Русия за помощ при нова агресия на Киев
Секция: Русия
04 Декември 2021 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лидерът на ДНР не изключи да се обърне към Русия за помощ при нова агресия на Киев

/КРОСС/ Ръководителят на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин не изключи вероятността да се обърне към Москва за помощ в случай на започване на пълномащабни военни действия в Донбас, като отбеляза, че приемането на подобни решения зависи от по-нататъшното развитие на ситуация, съобщава Поглед инфо.

„Ще действаме въз основа на ситуацията. Разбира се, ние разчитаме на собствените си сили, но като се има предвид факта, че Украйна все повече и повече привлича външни сили - виждаме това отлично - ... не го изключвам ", каза ръководителят на Донецката народна република в ефира на телевизионния канал Россия-24, отговаряйки на въпроса за вероятността да потърси помощ от Москва.

Пушилин каза, че броят на военните учения само със страни от НАТО и Вашингтон тази година се е увеличил в сравнение с 2020 г. Той смята, че плановете за 2022 г. са още по-сериозно увеличаване на броя на ученията.

Шефът на ДНР каза още, че въоръжените сили на републиката са в повишена бойна готовност.

Припомняме, по-рано официалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова, позовавайки се на докладите на специалната мониторингова мисия на ОССЕ, заяви, че въоръжените сили на Украйна провеждат настъпателни операции в Донбас в района на населените места Гранитное и Старомариевка, което показва, че ситуацията в незалежная продължава да предизвиква „сериозна загриженост".