Неверници обраха обновения параклис в Марково
Секция: Православие
04 Декември 2021 10:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Неверници обраха обновения параклис в Марково

/КРОСС/ Неизвестни обраха параклиса "Св. Тодор" в Гробищния парк на село Марково. Ударът е нанесен в сряда. Неизвестните апаши са разбили вратата, проникнали са вътре и са задигнали инструменти и машини, които доброволци ползваха, за да възстановят каменния параклис.

По случая вече работи полицията. От Кметството на селото умоляват всеки, който е забелязал нещо или има информация за обира, да се свърже с кметството или кварталните полицаи. Анонимността му е гарантирана.

Обирът в параклиса предизвика гнява сред местните жители на селото. От кметството на Марково също изказаха огромното си възмущение.

" С огромно съжаление и гняв искам да ви съобщя, че се намериха индивиди, които да поругаят огромния труд и ентусиазъм на доброволците от Сдружение "Моето село Марково", както и на голяма част от марковци, които безрезервно с дарения и труд се включиха във възстановянатео на параклиса", написаха в социалната мрежа от кметството.

Каменният параклис от години стоеше занемарен в гробищния парк. С помощта на доброволци обаче преди месеци той бе почистен, ремонтиран, а пространството около него облагородено.