Младежи от Велико Търново събират дрехи за деца от социално слаби семейства
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Декември 2021 18:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младежи от Велико Търново събират дрехи за деца от социално слаби семейства

/КРОСС/ Великотърновски младежи събират дрехи за деца от социално слаби семейства, съобщава БНР. Благотворителната кампания се провежда е една от къщичките на коледния базар в града и е под надслов „Дари топлина". Кампанията е на Интеракт клуб - Велико Търново и продължава до 7 декември, включително.

В една от къщичките до входа на коледния базар в парка „Марно поле" се събрат топли дрехи за деца до 18-годишна възраст, разказа президентът на ученическата организация в града Християн Цанев.

„Правим тази кампания с цел взаимопомощ, защото смятаме, че всеки заслужава да изкара зимния период топличко."

Събраните дрехи ще бъдат сортирани и дезинфекцирани, след което ще бъдат занесени на нуждаещите се деца и младежи, посочиха Християн Цанев и Евтим Русев от Интеракт клуб.

„Ние имаме изготвени списъци от „Закрила на детето" и сортираме дрехите", каза Християн." „И се надяваме наистина това, което правим, да е нещо, което ще бъде оценено и ще е от полза", допълни Евтим.

Ще бъдат подпомогнати 30 деца в неравностойно положение. При първото издание на инициативата „Дари топлина" бяха събрани тон и половина дрехи.