Откриха телата на двете рускини, изчезнали на 17 ноември в Кипър
Секция: СВЯТ
05 Декември 2021 16:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха телата на двете рускини, изчезнали на 17 ноември в Кипър

/КРОСС/ Телата на две рускини, изчезнали в Кипър на 17 ноември, са били открити днес, съобщава вестник "Сайпръс мейл", предаде ТАСС. Вестникът пише, че задържаният 32 годишен гражданин на Сирия, който е основният заподозрян, е признал по време на разпит, че е убил рускините и е заровил труповете на жените в градината на къща в планинското село Мониатис в провинция Лимасол, в което той се занимавал със строителна дейност, пише БТА.

По-рано в тази къща и в използвания в строителството екскаватор са били открити следи от кръв, съвпадащи с ДНК на една от жените. Отбелязва се, че властите са завели дело за двойно убийство. Полицията в Кипър тази сутрин съобщи, че в събота властите са задържали 23-годишен мъж, който е втори заподозрян по делото, а също и 45-годишен водач на автомобил, в който той е пътувал.

На 25 ноември кипърската полиция се обърна с молба за помощ към населението за намирането на две жени от Русия, за които няма никаква информация от 17 ноември, и публикува снимки на изчезналите. Според информацията на кипърските власти, имената на жените са Хаят Ал-Раиси и Мария Газибагандова.

Първата е на 43 години, а втората на 33. На 17 ноември двете жени изчезнали от квартира в къща в крайбрежната част на Ларнака, недалеч от плажа "Маккензи", където се били настанили. Рускините пристигнали на острова като туристки, едната преди месец и половина, а другата в началото на лятото.