Тежка техника разкопава един от плажовете в Равда
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Декември 2021 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тежка техника разкопава един от плажовете в Равда

/КРОСС/ Сигнал до bTV - верижна техника разкопава един от плажовете на Равда. Това е поредният сигнал на граждани, които се възмущават от действията на концесионери.

Зрител изпрати снимка с багер, който загребва пясък от морското дъно на Централния плаж в Равда. На плажната ивица се подготвят поредните пясъчни защитни диги. След пристигането на екипа ни багерът се изтегли и спря работа. Работниците казват, че подготвят плажа за зимния сезон.

Подобен сигнал с адрес Несебър беше получен на 23 ноември. Тогава институциите реагираха светкавично. Министерството на туризма извърши проверка за незаконно изграждане на пясъчна дига на плаж „Несебър - юг". Две седмици по-късно официален резултат все още няма.

В закона няма изрично разписан режим за изграждане на пясъчни насипи на морските плажове, обясниха от Басейновата дирекция, а концесионерите на плажове искат да защитят от бурното море ивиците си, дори са предлагали модела на други държави като Испания и Италия.

Сигналите на недоволни граждани продължават с обвинения, че се извършва посегателство върху природата. В същото време държавните институции продължават да си прехвърлят отговорността.