Цончо Ганев: Няма да се учудя, ако ГЕРБ и ДПС подкрепят правителството
Секция: ПОЛИТИКА
08 Декември 2021 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Цончо Ганев: Няма да се учудя, ако  ГЕРБ и ДПС  подкрепят правителството

/КРОСС/ Ние можем да подкрепяме само национално отговорни политики, на този етап имаме заявеното желание на абсолютно всички партии, че ще се въведе еврото в България, а влизането в еврозоната е безалтернативно за България, това е нещо, което ние няма как да подкрепим. Беше декларирано, че България трябва да засили ваксинирането, даже човекът, който най-вероятно ще поеме поста министър-председател, каза, че лично ще се заеме с това нещо - също няма как да подкрепим такава политика. Това заяви заместник-председателят на НС и ПП "Възраждане" Цончо Ганев в отговор на въпрос на bTV дали има възможност партията да подкрепи проектокабинета с мандатоносител "Продължаваме промяната".

Много интересно е, че всички тези политики се подкрепят и са приветствани от ГЕРБ и ДПС и аз няма да се учудя ако те ги подкрепят като правителство, защото те припокриват техните виждания, смята Ганев. По думите му обаче има определени политики, зад които "Възраждане" би застанала в хода на управлението.

Беше декларирано, че това правителство, което ще се сформира и мнозинството, което ще е в парламента, ще се бори да премахне търговския статут на болниците - ние това нещо ще го подкрепим, защото смятам, че е изключително важно да се прекрати политиката здравето да е търговия, каза той и допълни, че партията ще застане и зад политики, свързани със справянето с демографската криза и децентрализацията в училищата.