Със сериозна спортна нотка - 2022 Yaris GR Sport
Секция: Автомобили
08 Декември 2021 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Със сериозна спортна нотка - 2022 Yaris GR Sport

/КРОСС/ От пролетта на 2022 г. Toyota ще зарадва почитателите на по-спортно изглеждащите модели, като намали разликата в Европа между обикновенния Yaris и спортиста GR Yaris с 261 к.с. с Yaris GR Sport. Както всички модели GR /Gazoo Racing/ Sport, преработеният малък автомобил от Toyota Gazoo Racing може да бъде разпознат по специално проектираните му 18-инчови джанти, радиаторна решетка с шарка на пчелна пита и Т-образен дифузьор отзад.

Логото „GR-Sport" на волана, подглавниците, бутона за стартиране и дисплея на инструментите също създават спортно усещане в интериора. Седалките са с платнена тапицерия с червени акцентиращи шевове, а при поискване се предлагат и отопляеми спортни седалки. Пластмасата на вратите, страничните панели, централната конзола и волана са сребристи.

Yaris GR Sport се предлага или с 1,5-литров бензинов двигател със 125 к.с. с автоматично регулиране на скоростта или с хибридно задвижване с 1,5-литров бензинов мотор със 116 к.с. В сравнение със серийния брат Yaris, както предното, така и задното окачване са подобрени. Допълнителните подпори на долната част на купето подобряват твърдостта на каросерията, а аеродинамиката е подобрена с допълнителни въздушни дефлектори в арките на предните и задните колела.