Димитър Аврамов: Сложно е да се прави правителство от четири партии
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Декември 2021 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Аврамов: Сложно е да се прави правителство от четири партии

/КРОСС/ Сложно е да се прави правителство от четири партии и да се демонстрира култура на равнопоставеност по отношение на съдържанието. Това правителство трябва да се занимава с няколко кризи едновременно. Това заяви в студиото на „Тази сутрин" политологът Димитър Аврамов.

Трябва да се отдаде дължимото на лидерите на „Продължаваме промяната", че в тази сложна обстановка стигнаха до финала. Все пак това не беше много лесно. Оттук нататък нещата ще зависят не само от действията на правителството, но и от широкото обществено мнение, добави социологът Юрий Асланов. По думите му е възможно 4-годишният мандат да бъде по-кратък, защото зависи от много обстоятелства. Иновативната идея коалиция да се прави чрез двустранни споразумения е причинена от две обстоятелства. Първо, в две от формациите текат вътрешни кризисни процеси, лидерите им са в оставка. Второ, при друг изборен резултат, предполагам, че тези партии биха предпочели да са без компанията на БСП, каза още Асланов.

Според политолога проф. Румяна Коларова в момента вървят няколко фабули. Това е споразумението, което има нещо, което изглежда като управленска програма. На заден план обаче има два големи въпроса - персоналните назначения и разпределението на агенциите, добави тя.